Al 40 jaar wassen én steriliseren onder één dak

We werden er onlangs op gewezen dat onze Centrale Sterilisatie Afdeling dit jaar maar liefst 40 jaar bestaat! Wat een bijzondere mijlpaal, iets om heel trots op te zijn. Vervoeren, sorteren, wassen én steriliseren. Wij nemen het onze klanten allemaal uit handen en hierin zijn wij uniek. Wist je dat wij de enige textielverzorger in Nederland zijn waar je zowel het wasproces als de sterilisatie van producten onder één dak kan laten verzorgen? Wij bieden hiervoor een gecertificeerd kwaliteitssysteem voor optimale zekerheid. Hierin worden onder meer operatiejassen en patiëntenafdekmaterialen onder geconditioneerde omstandigheden behandeld en gesteriliseerd.

Europese richtlijnen
En er is meer goed nieuws vanuit onze Medical unit! Afgelopen maand heeft hier weer een controle audit plaats gevonden op de ISO 13485 norm. De ISO 13485 norm staat voor het kwaliteitssysteem op het gebied van medische hulpmiddelen. Deze belangrijke audit is goed verlopen. Hiermee tonen wij aan dat we consequent voldoen aan de eisen van klanten en regelgevende instanties die zich inzetten voor kwaliteit en patiëntveiligheid. Daarnaast zijn onze medische hulpmiddelen voorzien van een CE markering. Dit geeft aan dat onze producten aan de relevante Europese richtlijnen op het gebied van milieu, veiligheid en gezondheid voldoen.

Historische foto’s en nieuwe techniek
Op onderstaande foto’s duiken we een stukje terug in de geschiedenis. Tot 1972 heeft Wasserij Morgenlicht (wat nu onze medical locatie in Eindhoven betreft) gebruik gemaakt van transport met o.a paard en wagen. De eerste foto dateert van 1984 toen de paarden met wagens nog eens van stal werden gehaald ter gelegenheid van de opening van de Centrale Sterilisatie Afdeling. De tweede foto is vermoedelijk rond 1957, nog voor de sterilisatie activiteiten van start gingen, gemaakt. Fast forward naar 2024, waarin de wagens er iets anders uitzien en waarop inmiddels met trots het logo van CleanLease staat!

Vragen over onze sterilisatie unit en OK-diensten? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of lees eerst meer op deze pagina!